Burgerhuis en koetshuis in neorococostijl

Woningen

Het dubbelhuis in neorococostijl met achterliggend koetshuis te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Burgerhuis en koetshuis in neorococostijl zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een 19de-eeuws herenhuis met behoud en inpassing van de vroegere panden. Het pand is vooral belangrijk omwille van deze oude kern, de gevelarchitectuur in neorococostijl naar ontwerp van architect L. Delacenserie (1838-1909) en de aankleding van trappenhuis en salons. Het 19de-eeuws koetshuis is nog grotendeels bewaard en is een zeldzaam voorbeeld in de Brugse binnenstad.

Burgerhuis en koetshuis

Sint-Jansstraat 18 (Brugge)
Dubbelhuis in neorococostijl met achterliggend koetshuis in Sint-Walburgastraat, van zes traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien). Oude kern uit de 18de eeuw van één bouwlaag met eenvoudige bepleisterde gevel. Huidig uitzicht naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) van 1899.