Beschermd monument

Woning Den Hert

Woningen
definitieve beschermingsbesluiten: 26-04-2002  ID: 3849

Woning Den Hert te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, zogenaamd Den Hert, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een voorbeeld van het versteningsproces in de evolutie van de hout- naar de steenbouw. Het pand heeft een gevel van circa 1655 met typische barokke elementen zoals onder meer de speklagen, de negblokken, de oculi en het rondboogvenster. De oude 14de- 15de-eeuwse kern is af te lezen van de achtergevel en de zijgevel. Het pand bevat nog waardevolle constructieve elementen zoals onder meer de moer- en kinderbalken en de dakconstructie.

Is de bescherming van

Huis Den Hert

Verversdijk 12 (Brugge)
Huis van vier travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak. Trapgevel met enkelhuisopstand en uitzicht van circa 1655 als verbouwing van 16de-eeuws diephuis met houten gevel.