Herenhuis met vier trapgevels

Woningen

Het herenhuis met vier trapgevels te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het hoekpand, zogenaamd De Visitatie, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een pand met een waardevolle, neobarokke gevel ontworpen door architect Charles De Wulf in 1897 en met deels een oudere kern. Waardevol is vooral de rijke aankleding die een eenheidsconcept in eclectische stijl vormt, doorgevoerd in alle aspecten van het interieur op de begane grond onder meer lambriseringen, hang- en sluitwerk, cassetteplafond, parket.

artistieke waarde

Als zijnde een waardevol pand waarvan de gevel een relevante creatie is van het oeuvre van de Brugse stadsarchitect Charles De Wulf die in tegenstelling tot zijn leermeester Delacenserie, de voorkeur geeft aan een meer barok geïnspireerde vormentaal.
Het zogenaamde Vlaamse salon is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende gerenommeerde Brugse kunstenaars zoals de schilder E. Rommelaere, de smid A. Vernieuwe en de beeldhouwer M. D'Hondt.

Ensemble met vier trapgevels

Wulfhagestraat 18 (Brugge)
Zogenaamd "Dit huys / Visitatie / ghenaemt", zie cartoucheopschrift en gevelsteen. Samenstel van één breed- en drie diephuizen van samen negen traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, deels met oudere kern, zie kelders.