Parochiekerk Sint-Gertrudis: toren

Beschrijving

De romaanse toren van de parochiekerk Sint-Gertrudis is beschermd als monument. Bij ministerieel besluit van 5 maart 2012 werd de bescherming uitgebreid tot het volledige kerkgebouw.

De toren van de Sint-Gertrudiskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Is de omvattende bescherming van

Orgel kerk Sint-Gertrudis

Bovekerkestraat (Koekelare)
In de doksaalbalustrade is heden nog het frontpaneel aanwezig van een voormalige orgelkast. Over dit orgel - mogelijks een vroeg-19de-eeuws instrument - zijn geen gegevens bekend. Dit werk is verloren gegaan in de Eerste Wereldoorlog. In 1929 werd een nieuw orgel gebouwd door Jos. en Pieter Loncke.

Parochiekerk Sint-Gertrudis

Neoromaanse kerk van 1841-1848, met 12de-eeuwse romaanse toren. De kerk is niet georiënteerd, het koor ligt aan de westzijde. De kerk is nog omgeven door het kerkhof. Het kerkhof is omgeven door een beukenhaag en door een omheining begroeid met klimop.