Stadsmeisjesschool

Gebouwen in Brugge

De voormalige stadsmeisjesschool te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

De voormalige stadsmeisjesschool is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde de voormalige stadsmeisjesschool aan de straatzijde enerzijds afgewerkt met een typisch 17de-eeuwse trapgevel met weliswaar vernieuwde natuurstenen elementen en anderzijds afgewerkt met een sterk vernieuwde tuitgevel waarachter een oudere kern schuilgaat. Opvallend en vrij uniek is de fraai uitgewerkte toegangspoort naar ontwerp van stadsarchitect J.B. Rudd (Brugge) bekroond door een sierlijk natuurstenen topstuk en de achterliggende gietijzeren constructie.

sociaal-culturele waarde

Als zijnde de voormalige stadsmeisjesschool, een getuige van de inzet van het stedelijk onderwijs.

Stadsmeisjesschool

Ganzenstraat 13-15 (Brugge)
Schoolcomplex bestaande uit twee diephuizen en poortgebouw aan de straatzijde en klassenlokalen aan het Bilkske. Links diephuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Latere aanpassingen. Verankerde bakstenen trapgevel met traditioneel gebruik van zandsteen. Ommuurde speelplaats.