Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum De Stadsschaal

Herberg De Stadsschaal en hopmagazijn

Beschrijving

Het Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum De Stadsschaal te Poperinge zijn beschermd als monument. De bescherming omvat de straatvleugel die dienst doet als ontvangstruimte voor het Nationaal Hopmuseum, voorheen gekend onder de naam 'Het Haentje' of herberg 'De Stadsschaal', het aanpalend poortgebouw en het achterliggende voormalig stedelijk hopmagazijn.

Waarden

De voormalige herberg De Stadsschaal en het hopmagazijn zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

industrieel-archeologische waarde

Gasthuisstraat 69-71 (Poperinge)
Het Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum 'De Stadsschaal' omvat een gedeelte van het voormalige recollettenklooster of de straatvleugel met aanpalend poortgebouw links (nummer 69-71). Daarachter bevindt zich een gekasseide binnenkoer met het voormalig stedelijk hopmagazijn (nummer 73).