Gebouwen in Brugge

Het burgerhuis te Brugge, is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een pand met een klokgevel gebouwd door meester-metselaar J. Feys in 1740. De gevel is een representatief voorbeeld voor de eerste helft van de 18de eeuw en is beïnvloed door de classicerende strekking binnen de laatbarok. Achter deze gevel gaan oudere constructieve elementen schuil zoals onder meer de kelder afgewerkt met tongewelf, bewaarde moerbalken en dakconstructie.

Langestraat 10 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Klokgevel van 1740 gebouwd door J. Feys met behoud van de oude 16de-eeuwse kern, zie achtergevel, balklagen en dakconstructie. Aanvankelijk met arduinen rondbogige deuromlijsting en opengewerkte oculus. In 1886 plaatsen van houten winkelpui. Huidig uitzicht resultaat van renovatie in 1991.