Watermolensite Driscartmolen: watermolen, molenaarswoning en bijgebouwen

Gemeente Galmaarden
Straat Watermolenstraat
Locatie Watermolenstraat 18 (Galmaarden)

Watermolensite Driscartmolen

Watermolenstraat 18, Galmaarden (Vlaams-Brabant)

Verlaten watermolen met prettig ensemble van gebouwen uit 18de doch vooral 19de eeuw. Molen en molenaarshuis met oudere maar verhoogde en aangepaste kern.

Beschrijving

De waterkorenmolen, genaamd Driscartmolen met inbegrip van al het roerend werk, de molenaarswoning en de bijgebouwen te Galmaarden, zijn beschermd als monument.

Waarden

De waterkorenmolen, genaamd Driscartmolen met inbegrip van het molengebouw, alle roerend werk met toebehoren, de oude sluis met waterrad, de molenaarswoning en de bijgebouwen, zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde