Burgerhuis: voorgevel

Woningen

De voorgevel van het burgerhuis te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

De voorgevel van het woonhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Deze panden zijn representatieve exponenten van de architecturale invulling van de 20ste-eeuwse aanleg van de noordwestelijke stadsring. Opgetrokken in het begin van de 20ste eeuw maken zij deel uit van de volop ingezette bebouwing van de ring en de belendende straten.
Qua architecturale uitwerking beantwoorden deze panden aan het type van de eclectische burgerwoning.
Een aantal van deze huizen zijn ontworpen door toonaangevende Brugse architecten als Henri Fonteyne, Théo Raison, Alphonse De Pauw en Charles De Wulf of de Oostendse architect Achille Raoux.

Gulden-Vlieslaan 50 (Brugge)
Huis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), van 1908 naar ontwerp van architect T. Raison (Brugge). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1980-1982 naar ontwerp van architect A. Cornette (Diksmuide).