Wegkapel met linden

Geografisch pakket Poperinge

De wegkapel en twee flankerende lindebomen zijn beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt:
"om historische en volkskundige reden, als zijnde een veruiterlijking van de landelijke Mariadevotie uit de late 19de eeuw."
"om architectuurhistorische en artistieke reden, als zijnde een fraai en lokaal uitzonderlijk voorbeeld van een meer uitgewerkte wegkapelarchitectuur, daterend van 1884."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000534, Geografisch pakket Poperinge (S.N., 1987).

Waarden

De wegkapel met twee flankerende linden zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

in casu architectuurhistorische waarde

Wegkapel met twee lindes

Helleketelweg (Poperinge)
Wegkapel beschaduwd door twee linden, ingeplant bij het kruispunt met de verharde wegel naar de Kleine Casseldreef. Mariakapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, uit het laatste kwart van de 19de eeuw.