Wegkapel

Wegkapel

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de wegkapel uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen naast de erfoprit naar een hoeve.

Het beschermingsdossier motiveert de architectuurhistorische waarde van de wegkapel als volgt: "als representatieve getuigenis in het arrondissement Veurne van een gaaf bewaarde wegkapel uit de 19de eeuw, met een traditioneel karakter". De historisch-volkskundige waarde wordt als volgt gemotiveerd: "als uiting van het volksgeloof."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000480, Duinkerkestraat 144 - Wegkapel (M. GOOSSENS, 1985).

Wegkapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

in casu historisch-volkskundige waarde

Wegkapel

Duinkerkestraat (Veurne)
Wegkapel bij de onverharde oprit van een oorspronkelijk omwalde hoeve, gelegen recht tegenover het kanaal Veurne-Duinkerke.