Watermolen

Gemeente Scherpenheuvel-Zichem
Straat Pater R. Van De Wouwerstraat
Locatie Pater R. Van De Wouwerstraat 15 (Scherpenheuvel-Zichem)

Watermolen

Pater R. Van De Wouwerstraat 15, Scherpenheuvel-Zichem (Vlaams-Brabant)

Watermolen met metalen onderslagrad op de Demer, 50 meter ten noorden van de kerk van Zichem, gebouwd in 1758. Korenmolen.

Beschrijving

De watermolen met inbegrip van het molengebouw, de sluis, het waterrad en alle roerend werk en toebehoren te Zichem, is beschermd als monument.

Waarden

De watermolen met inbegrip van het molengebouw, de sluis, het waterrad en alle roerend werk en toebehoren (vaste constructies, raderen, 3 koppels maalstenen, 3 galgen, binnenluiwerk, ijzeren graankuiser DELHAYBE, houten builmolen, gietijzeren koekenbreker BENTALL, haverpletter MEURA, elektrische motor ASEA, schakelbord, rheostaat) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde