Britse militaire begraafplaats Ledeghem Military Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

De Britse militaire begraafplaats Ledeghem Military Cemetery te Ledegem, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Ledeghem Military Cemetery is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Deze kleine begraafplaats werd ingericht door W.H. Cowlishaw. Ledeghem Military Cemetery is een typisch Britse ommuurde begraafplaats met rechthoekig grondplan en met centraal een Cross of Sacrifice. Er zijn slechts twee rijen graven.

in casu historische context en militair-historische waarde:
Kleine begraafplaats aangelegd naar aanleiding van het Geallieerde Bevrijdingsoffensief. Op 1 oktober 1918 werd Ledegem voor een eerste keer veroverd. Pas de 14de oktober zou Ledegem volledig bevrijd worden door de 9de en 29ste Britse divisies, die met de aanleg van deze begraafplaats startten. Nu liggen er 85 Britten, waarvan er 17 niet meer geïdentificeerd konden worden.

Ledeghem Military Cemetery

De Kempkens (Ledegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met gebogen voormuur, een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen met witte grafstenen.