Teksten van Watermolen met omgeving

Watermolen met omgeving ()

De watermolen met zijn onmiddellijke omgeving te Zichem, is beschermd als dorpsgezicht.

De omgeving van de watermolen aan de Demer in Zichem.

De molinotoop of omgeving van de watermolen behelst zowel het molengebouw, de molenaarswoning, schuur en stalling, het rad en toebehoren, de brug, een deel van de oever aan de kant van de molen en de landelijke omgeving langs de Demer aan de rand van de dorpskom van Zichem.

• Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, dossiernummer DB000036, Pater R. Van de Wouwerstraat en omgeving, beschermingsdossier, Jo De Schepper, 1991.
  • Molenecho’s ID 393 [Online] http://www.molenechos.be/molen.php?AdvSearch=393 (geraadpleegd op 05/11/2013).

Auteurs:  Piens, Joachim