Dries met drinkpoel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

De dries is een grasland volledig omsloten door een weg. Aan de zuidzijde komen een aantal geknotte linden voor terwijl aan de noordzijde een aantal knotwilgen staan.

ruimtelijk-structurerende waarde

Dries met drinkpoel

Hulst (Wichelen)

Is de omvattende vaststelling van

Hulst 27 (Wichelen)
Hoevetje met L-vormige aanleg, ten noorden van de Dries. Boerenhuis met oudere kern minstens opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens het kadasterarchief in 1910 iets vergroot tot zijn huidig voorkomen.

Hoeve Blondeel

Hulst 48 (Wichelen)
Voormalige hoeve, ingeplant ten oosten van de Dries. Verhard erf met centraal bloemenperk, wellicht op de plaats van de vroegere mestvaalt, deels afgesloten door een schutting van betonplaten. Haaks op de straat ingeplant boerenhuis, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw.

Dries met drinkpoel

Hulst (Wichelen)