Teksten van Parochiekerk Sint-Maurus en pastorie: omgeving

Parochiekerk Sint-Maurus en pastorie: omgeving ()

De omgeving van de parochiekerk Sint-Maurus en de pastorie te Holsbeek, is beschermd als landschap.

De neogotische Sint-Mauruskerk met laatgotische toren en 18de-eeuwse pastorie ten noorden van de kerk bevinden zich op de hoek van de Rotselaarsestraat en de Gebroeders van Tiltstraat.

Beide gebouwen worden omgeven door een recentere, lage ommuring in baksteen afgedekt met een ezelsrug. De pastorie is gelegen in een tuin met verschillende grote bomen.

Bibliografie

• Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000465, Sint-Mauruskerk, pastorie en omgeving, Notulen Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, 23/01/1975.

Auteurs:  Van der Veken, Bert