Godshuis Blindekens: kapel Onze-Lieve-Vrouw Blindekens

Straat Kreupelenstraat
Locatie Kreupelenstraat 8 (Brugge)

Godshuizencomplex Onze-Lieve-Vrouw Blindekens met bijhorende kapel

Kreupelenstraat 8, 12-16, Brugge (West-Vlaanderen)

Godshuizencomplex Onze-Lieve-Vrouw Blindekens met bijhorende kapel, begrensd door de Kreupelen- en de Kammakerstraat.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens, het bedehuis bij godshuis Blindekens.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van de godshuizen in de Kammakers- en Kreupelenstraat en de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens als volgt werd gemotiveerd: "als woonhuisjes uit de 17de eeuw met bijhorend bedehuis."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000438, Godshuizen Kammakers- en Kreupelenstraat en kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens, advies KCML (1982).

De kerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: