Beschermd monument

Godshuis Blindekens: godshuizen

Kerk en godshuisjes
definitieve beschermingsbesluiten: 22-12-1982  ID: 1866

Beschrijving

De bescherming als monument omvat drie godshuisjes aan de Kammakersstraat die deel uitmaken van godshuis Blindekens.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van de godshuizen in de Kammakers- en Kreupelenstraat en de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens als volgt werd gemotiveerd: "als woonhuisjes uit de 17de eeuw met bijhorend bedehuis."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000438, Goshuizen Kammakers- en Kreupelenstraat en kerk Onze-Lieve-Vrouw van Blindekens, advies KCML (1982).

De godshuisjes zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Is de bescherming van

Drie godshuizen bij godshuis Blindekens

Kammakersstraat 21, 23 (Brugge)
Drie lage woningen die nu deeluitmaken van het godshuis "Blindekens". Telkens twee travee├źn onder zadeldak (bij nummers 27-29 tegelpannen, bij nummer 31 Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Oorspronkelijk haast blinde gevel aan de straat, enkel voorzien van korfboogdeuren, telkens met afgeschuinde dagkanten. Huidig uitzicht bepaald door restauratiewerken van 1985 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge).