Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Nieuwe Beggaardenstraat 41

Nieuwe Beggaardenstraat 41 (Mechelen)
Ontwikkeling van een gebied aan de Nieuwe Beggaardenstraat en Arme Clarenstraat. De bestaande kelders en een gevel aan de straatzijde blijven behouden. Het terrein was volledig bebouwd en is zeer sterk verstoord, de verstoring loopt door tot in de alluviale afzettingen die overal op het terrein werden aangetroffen. Op één plaats was nog het onderste restant van een beerkelder bewaard, deze bevatte glas en kleipijpjes.

Nieuwe Beggaardenstraat 41 - verwerking

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwcomplex met ondergrondse parkeergarage, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. Dit leverde bewoningssporen op uit de nieuwe tijd en nieuwste tijd waaronder een rijke 17de-eeuwse beerkelder.