Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Laarstraat

Laarstraat (Kampenhout)
Naar aanleiding van een geplande verkaveling werd het projectgebied aan een archeologisch vooronderzoek onderworpen. Om de aanwezigheid van een steentijdsite al dan niet te kunnen uitsluiten werd in een eerste fase een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. Het potentieel op de aanwezigheid van een steentijdsite leek minimaal zodat meteen overgegaan werd tot een proefsleuvenonderzoek. Tijdens dit onderzoek werden meerdere paalsporen, kuilen en greppels waargenomen. De meeste sporen lijken Romeins. De overige zijn eerder te plaatsen in de nieuwe of nieuwste tijd. Een vlakdekkende opgraving is dus aangewezen.