Vastgesteld varend erfgoed

Lemmerhengst BOU 8 Isabelle

Vastgesteld varend erfgoed van tot heden

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

sociaal-culturele waarde

Het schip werd in 1973 aangekocht door het gemeentebestuur van Boekhoute en opgesteld op het droge aan de kerk als herinnering aan het vissersverleden van het dorp, dat verdween met de indamming van de Braakman, een arm die Boekhoute met de Westerschelde verbond.

industrieel-archeologische waarde

Als een zeldzame houten lemmerhengst die in 1928 werd gebouwd op de scheepswerf Moed en Trouw van Piet Verras in Paal (Nederland). Het gaat om een voorbeeld van het scheepstype hengst dat in Oost-Vlaanderen is ontstaan en vooral in Zeeuws-Vlaanderen tot lemmerhengst werd ontwikkeld.

BOU 8 Isabelle

Boekhoute (Assenede)
De BOU 8 Isabelle is een houten lemmerhengst die als aandenken aan het vissersverleden van het dorp Boekhoute op het dorpsplein staat opgesteld