Vastgesteld varend erfgoed

Hoogaarsjacht BRU24

Vastgesteld varend erfgoed van tot heden

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

sociaal-culturele waarde

In 1946 werd het vaartuig omgebouwd tot zeiljacht. Dat getuigt van de interesse van de pleziervaartwereld voor traditionele types vaartuigen.

historische waarde

Na als visserschip in de Zeeuwse wateren mosselen en oesters te vervoeren, werd de BRU24 een zeiljacht dat vanaf 1946 de Royal Yacht Club van België in Antwerpen als thuisbasis had. De BRU24 werd in 1987 door F. Mertens uit Brasschaat aan het Nationaal Scheepvaartmuseum van Antwerpen geschonken.

industrieel-archeologische waarde

De BRU24 is een houten hoogaars die voor de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd op de werf J. Stam in Nieuw-Lekkerland (Nederland).

BRU24

Jordaenskaai (Antwerpen)
De BRU24 is een hoogaars die in 1903 als vissersschip werd gebouwd en in 1946 werd omgebouwd tot zeiljacht.

Is gerelateerd aan

Maritiem park