Vastgesteld varend erfgoed

Zeiljacht Compass Rose

Vastgesteld varend erfgoed van tot heden

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

historische waarde

De Compass Rose is een Ocean 30 Bermudan Cutter gebouwd in 1948 door Wallasea Bay Yacht Station Boat Builder in Rochford, Essex. De jachtwerf werd vlak na de Tweede Wereldoorlog bekend door de bouw van de zogenaamde Ocean Class, die door A.A. Truman werd ontworpen. Er werden Ocean Class jachten gebouwd van 23, 26, 30 en 35 voet.

sociaal-culturele waarde

De Ocean Class werd populair omdat het een robuust, relatief ruim en veilig ontwerp was. Om de prijs laag te houden werd de afwerking eenvoudig gehouden. Dit type van houten vaartuigen surfte mee op de groei van de naoorlogse markt voor zeiljachten.

Compass Rose

Oostende (West-Vlaanderen)
De Compass Rose is een Ocean 30 Bermudan Cutter gebouwd in 1948 door Wallasea Bay Yacht Station Boat Builders in Rochford, Essex.