Zeiljacht Compass Rose

Vastgesteld varend erfgoed van 16-06-2017 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Oostende
Deelgemeente Onbepaald
Straat
Locatie Oostende (West-Vlaanderen)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Compass Rose

Oostende (West-Vlaanderen)

De Compass Rose is een Ocean 30 Bermudan Cutter gebouwd in 1948 door Wallasea Bay Yacht Station Boat Builders in Rochford, Essex.

Beknopte karakterisering

Tags Zeilkotter, Zeiljacht

Beschrijving

Deze vaststelling betreft de Compass Rose, een Ocean 30 Bermudan Cutter in 1948 gebouwd door Wallasea Bay Yacht Station Boat Builders in Rochford, Essex. Vlaggenbrief: K 780996.

Waarden

historische waarde

De Compass Rose is een Ocean 30 Bermudan Cutter gebouwd in 1948 door Wallasea Bay Yacht Station Boat Builder in Rochford, Essex. De jachtwerf werd vlak na de Tweede Wereldoorlog bekend door de bouw van de zogenaamde Ocean Class, die door A.A. Truman werd ontworpen. Er werden Ocean Class jachten gebouwd van 23, 26, 30 en 35 voet.

sociaal-culturele waarde

De Ocean Class werd populair omdat het een robuust, relatief ruim en veilig ontwerp was. Om de prijs laag te houden werd de afwerking eenvoudig gehouden. Dit type van houten vaartuigen surfte mee op de groei van de naoorlogse markt voor zeiljachten.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.