Zeiljacht Nereus

Vastgesteld varend erfgoed van 16-06-2017 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Nieuwpoort
Deelgemeente Onbepaald
Straat
Locatie Nieuwpoort (West-Vlaanderen)
Alternatieve naam Maria II

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Nereus

Nieuwpoort (West-Vlaanderen)

De Nereus is een yawl die door het befaamde scheepsarchitectenbureau Sparkman and Stephens werd ontworpen. Het zeiljacht werd in 1964 gebouwd op de werf van Astilleros Ferrer in Palma de Majorca.

Beknopte karakterisering

Tags Zeiljacht, Yawl

Beschrijving

Deze vaststlelling betreft het zeiljacht Nereus. De Nereus is een yawl die door het befaamde scheepsarchitectenbureau Sparkman and Stephens werd ontworpen. Het zeiljacht werd in 1964 gebouwd op de werf van Astilleros Ferrer in Palma de Majorca.

Waarden

historische waarde

De Nereus is een zeiljacht dat in 1964 werd gebouwd op de werf van Astilleros Pablo Ferrer in Palma de Majorca. Het zeiljacht werd ontworpen door het befaamde scheepsarchitectenbureau Sparkman and Stephens. Dat bureau ontwerpt sinds 1929 luxueuze en snelle zeiljachten. Hun ontwerpen wonnen belangrijke zeilwedstrijden zoals de America’s Cup en de Fastnet Race.

industrieel-archeologische waarde

De Nereus is een auxiliary yawl, wat wil zeggen dat het jacht naast een yawltuig een hulpmotor had.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.