Erfgoedlandschap

Vallei van de Cotthembeek met omringende kouters

Erfgoedlandschap van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van erfgoedlandschappen vind je op onze website.

Beschrijving

Het erfgoedlandschap 'Vallei van de Cotthembeek met omringende kouters' werd aangeduid op basis van de vastgestelde ankerplaats 'Vallei van de Cotthembeek met omringende kouters' bij gewestelijk RUP 'Sint-Lievens-Houtem en Kottembos'.

Is de aanduiding van

Hillegem (Herzele), Balegem (Oosterzele), Sint-Lievens-Houtem (Sint-Lievens-Houtem), Elene, Oombergen (Zottegem)
Het gebied omvat de vallei van de Cotthembeek, stroomopwaarts van de dorpskern van Sint-Lievens-Houtem, het gehucht Cotthem en de open koutergebieden ten noorden en ten zuiden van deze vallei. Het is een onverstoord gebied met een sterk contrast tussen de gesloten beekvallei en de open kouters, die in Oombergen nog aansluiten op de historische dorpskern.