Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Brusselsestraat 77-79

Brusselsestraat 77-79 (Leuven)
De bij de opgraving aangetroffen muren en structuren kunnen gerelateerd worden aan de weergave van deze zone op 19de-eeuwse kadasterkaarten. Enkele andere muren en structuren zijn stratigrafisch ouder dan de traceerbare muren op beide 19de-eeuwse kadasterkaarten. In de werkput bezuiden het hoekhuis Brusselsestraat 77, opgegraven tot in de natuurlijke bodem, werden enkele oudere, parallel lopende, noordoost-zuidwest georiƫnteerde muurfragmenten aangesneden. Het zouden oude tuin/perceelsmuren kunnen zijn. Mogelijk werd er tevens een oude kademuur van de Dijle aangetroffen. Ook in de werkput aan de zijde van de Brusselsestraat werden mogelijk resten van bewoning aangetroffen zoals deze zeer schetsmatig op de Ferrariskaart en overige historische kaarten is weergegeven.