Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de omvattende aanduiding van

Gitsestraat

Gitsestraat (Roeselare)
In het noordelijke plangebied dateren de vroegste sporen uit de volle middeleeuwen. Het terrein werd op dit moment gebruikt als landbouwszone. Verschillende greppels vormen een gelijktijdig greppelsysteem, één daarvan watert mogelijk af in een poel. Deze poel lijkt gebruikt te zijn als veekuil. Pas in de nieuwe tijd loopt er een perceelsgreppel dwars door het plangebied deze heeft een andere oriëntatie dan de eerdere Middeleeuwse greppels. Er werden ook sporen aangetroffen van een militair kampement uit de 18de eeuw die waarschijnlijk gerelateerd kunnen worden aan de Spaanse of Oostenrijkse Successieoorlog.  Het jongste spoor binnen het plangebied is een munitiekuil uit WOI.

Roeselare (West-Vlaanderen)