Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Opgraving Gent Oostakker Wittewalle

Wittewalle (Gent)
In de opgravingszone werden sporen aangetroffen die op basis van het teruggevonden vondstmateriaal kunnen gedateerd worden in de late en post middeleeuwen. Enkele kuilen/paalsporen, een afvalrijke waterkuil, een afvalkuil en een ondiepe poel kunnen in de late middeleeuwen gedateerd worden. Enkele van de kuilen/paalsporen vormen een mogelijke structuur die eerder een functie als bijgebouw gekend heeft. Hoewel deze sporen wel duiden op een vorm van bewoning in de onmiddellijke omgeving waren er geen effectieve bewoningsporen aanwezig op het terrein. De kern van bewoning bevindt zich vermoedelijk ten westen of ten noorden van het plangebied.