Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Opgraving Aalst Kattestraat

Kattestraat 61 (Aalst)
De oudste sporen wijzen op agrarische landbouwactiviteiten, op het ogenblik dat dit areaal zich nog buiten de eigenlijke (eerste) stadsomwalling bevond (voor de eerste helft 13de eeuw). In een daaropvolgende fase lijkt het erop dat er gedeelten genivelleerd werden in functie van bouwrijp maken van terreinen in het licht van de verdere stadsuitbreiding. De aanwezigheid van een extractiekuil doorheen de cultuurlaag wijst duidelijk in de richting van het ontginnen van grondstof in de vorm van zand/leem voor de productie van leemmengsels ten behoeve van de bouw en afwerking van vakwerkbouw, maar ook eventueel voor de bouw van veldovens.