Vastgesteld varend erfgoed

Zeiljacht Zeearend

Vastgesteld varend erfgoed van 16-06-2017 tot heden
ID: 14854   URI: https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/14854

Besluiten

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Beschrijving

Deze vaststelling betreft het zeiljacht Zeearend. De Zeearend is een 100 m² windval die in 1938 gebouwd werd op de Duitse scheepswerf Burmeister aan de Weser rivier. Het zeiljacht kent een lange geschiedenis met vele eigenaars doorheen verschillende Europese landen.Waarden

historische waarde

De Zeearend is een 100 m² Windval die in 1938 gebouwd werd op de Duitse scheepswerf Burmeister aan de Weser rivier. Het zeiljacht kent een lange geschiedenis met opeenvolgende eigenaars uit verschillende Europese landen. Windval is de benaming die na de oorlog door de Britten werd gegeven aan zeiljachten die in de jaren 1930 in opdracht van de Duitse Kriegsmarine werden gebouwd. Zij werden als opleidingsschepen gebruikt in de Baltische zee. Na de Tweede Wereldoorlog werden de zeiljachten als deel van de Duitse herstelbetalingen overgedragen aan de Royal Navy van het Verenigd Koninkrijk.

sociaal-culturele waarde

Als opleidingsschip van de Duitse marine en later als plezierjacht.


Aanduiding van

Is de vaststelling van

Zeearend

Oostende (Oostende)
De Zeearend is een 100 m² windval die in 1938 gebouwd werd op de Duitse scheepswerf Burmeister aan de Weser rivier. Het zeiljacht kent een lange geschiedenis met vele eigenaars doorheen verschillende Europese landen.