Watermolen Liermolen met afhankelijkheden

Gemeente Grimbergen
Straat Vorststraat
Locatie Vorststraat 8 (Grimbergen)

Watermolen Liermolen

Vorststraat 8, Grimbergen (Vlaams-Brabant)

Watergraanmolen van de abdij van Grimbergen gelegen op de noordelijke oever van de Maalbeek. Het woon- en molenhuis met aanpalende stal klimmen op tot de 17de eeuw. Heden een U-vormig geheel bestaande uit losse bestanddelen en een afgelegen bakhuis.

Beschrijving

De watermolen Liermolen met afhankelijkheden is beschermd als monument. De bescherming omvat de voormalige watergraanmolen van de abdij van Grimbergen bestaande uit een U-vormig geheel van losse bestanddelen en een afgelegen bakhuis.

Waarden

De Liermolen met afhankelijkheden is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: