Kustbatterij WN Karthauserdünen

Beschrijving

Deze grote bunkersite omvat de restanten van de Kustbatterij WN Karthauserdünen of de ex kustbatterij Groenendijk Plage. Deze site was de eerste opstelling van deze kustbatterij. Zoals de andere leger kustbatterijen stond deze op bijna twee kilometer van de kust. Al in 1941 was er op deze plaats een batterij. De site omvat twee soorten Wellblech bunkers voor manschappen en verschillende kleine constructies voor opslag of munitie. Het is opmerkelijk dat hier ook enkele bunkers uit de Eerste Wereldoorlog aanwezig zijn.

Batterij WN Karthauserdünen

Kinderlaan , Nieuwpoortsteenweg (Koksijde), Kinderlaan (Nieuwpoort)