Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Kleine, meerledige hoeve met willekeurige opstelling van gebouwen, zonder specifiek erf, gelegen midden weilanden. Ten westen, omwalde en met bomen omkranste terp, resterende lokalisatie van voormalig kasteel. Boerenhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag onder licht gebogen zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot) met overstekende rand, deels mank wegens uitbouw aan noordgevel. Volgens bewoner daterend van 1717. Merkwaardig, thans tot dwarsschuur omgevormd industrieel gebouwtje (deel van voormalige dakpannenfabriek) onder deels mank zadeldak.

industrieel-archeologische waarde

Groenedreef 1A (Alveringem)