Hoeve Fort en 't Schaephof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met losse bestanddelen rondom erf met bakstenen voetpaden, en ommuurde mestvaalt in het midden. Ten zuidwesten, rest van voormalige omwalling. Ten noorden, boerenhuis van vijf traveeën + rechts twee opkamertraveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), vermoedelijk uit het eerste kwart van de 19de eeuw met latere, voornamelijk aanpassingen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ten westen, dwarsschuur uit het eerste kwart van de 19de eeuw met links wagenhuisgedeelte.

Foortstraat 6 (Alveringem)

Hoevegebouwen Fort en 't Schaephof