Dolfijnhoeve

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Zogenaamd "Dolfijnhoeve", vermoedelijk teruggaand op het voormalige "Kasteel van Opschoten". Thans hoeve met boerenhuis op terp, aanleunende stallingen en losstaande schuur en nutsgebouwen, gelegen in elkaars verlengde; geen specifiek erf. Rest van oorspronkelijke omwalling ten zuiden. Moestuin voor het huis. Boerenhuis van drie traveeën + één travee met rechts opkamer en één bouwlaag onder aangepast, gebogen zadeldak met ten westen wolfseind en kort overkragende dakrand, uit de 16de eeuw (?) doch met oudere onderkeldering.

Dolfijnhoeve

Dolfijnstraat 1 (Alveringem)