Klooster der zusters Clarissen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog, wederopbouw van het klooster naar ontwerp van architect A. Dankelman vanaf 1920 en inwijding van de kapel in 1921. Deels ommuurde kloostersite met bewaarde gebouwen langs de Recolettenstraat, namelijk de neogotische, bakstenen kapel van tien traveeën en het kloostergebouw van twee bouwlagen van negen traveeën onder zadeldaken een enkelhuis van drie ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met bakstenen lijstgevels met eenvoudige varianten op de regionale Vlaamse-renaissancestijl.

Recollettenstraat 9, 9A (Nieuwpoort)

Hoogstraat 4, Recollettenstraat 9, 9A (Nieuwpoort)