Stadhuis Diksmuide en belfort: buffer

Unesco werelderfgoed bufferzone van 04-12-1999 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Diksmuide
Deelgemeente Diksmuide
Straat Grote Markt, Grote Dijk, Kleine Dijk, Begijnhofstraat, Vismarkt, Sint-Niklaasstraat, Kiekenstraat, Generaal Baron Jacquesstraat, Stovestraat, Kwadestraat, Wilgendijk, De Breyne Peellaertstraat, Admiraal Ronarchstraat, Koning Albertstraat
Locatie Admiraal Ronarchstraat, Begijnhofstraat, De Breyne Peellaertstraat, Generaal Baron Jacquesstraat, Grote Dijk, Grote Markt, Kiekenstraat, Kleine Dijk, Koning Albertstraat, Kwadestraat, Sint-Niklaasstraat, Stovestraat, Vismarkt, Wilgendijk (Diksmuide)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Besluiten

Is de (gedeeltelijke) aanduiding van

Stadhuis, belfort en politiecommissariaat van Diksmuide

Grote Markt 6, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Stadhuis, belfort en voormalig politiecommissariaat van Diksmuide beschermd als monument bij M.B. van 24.11.1999. Het belfort is samen met 23 andere Vlaamse belforten sedert 01.12.1999 ingeschreven op de Lijst van het Werelderfgoed van de Unesco Conventie van 1972.

Beschrijving

Het stadhuis van Diksmuide met het belfort is erkend als werelderfgoed. Rondom het stadhuis en belfort werd deze bufferzone afgebakend.

Het volledige dossier kan je raadplegen op de website van UNESCO.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.