Huizen Hoste

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van drie herenhuizen, met laag ommuurde voortuintjes. Wederopbouw in regionale neorenaissancestijl. Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gele baksteenbouw; gebruik van arduin voor plint, muurbanden, kordonlijsten en erker.

Huizen Hosten

Roeselaarsestraat 79-83 (Moorslede)
Eenheidsbebouwing van drie herenhuizen, met laag ommuurde voortuintjes. Wederopbouw in regionale neorenaissancestijl, gebouwd na de Eerste Wereldoorlog in opdracht van brouwer Leon Bonte. De huizen werden door de brouwersfamilie bewoond en vormden één geheel met de voormalige brouwerij Hosten-Bonte, die in de jaren 1980 werd gesloopt. Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gele baksteenbouw; gebruik van arduin voor plint, muurbanden, kordonlijsten en erker.

Huizen Hoste