Unesco werelderfgoed bufferzone

Huis Guiette: buffer

Unesco werelderfgoed bufferzone van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van UNESCO Werelderfgoed vind je op onze website.

Beschrijving

Het huis Guiette is erkend als werelderfgoed. Rond de kernzone, werd deze UNESCO-bufferzone afgebakend.

Het volledige dossier kan je raadplegen op de website van UNESCO.

Is de omvattende aanduiding van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Kruishofstraat 207 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Adolf Smet, naar een ontwerp door architect Edmond Lauwens uit 1912.

Kruishofstraat 227 (Antwerpen)
Burgerhuis van drie traveeën, een souterrain en drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde, opgetrokken omstreeks 1912.

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Kruishofstraat 217 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van J.B. Uyterhoeven, naar een ontwerp door architect Edward Van Not uit 1922.

Eclectisch burgerhuis

Kruishofstraat 225 (Antwerpen)
Burgerhuis van twee ongelijke traveeën, een souterrain en drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde, opgetrokken omstreeks 1912.

Kruishofstraat 229 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, samen met het aanpalende hoekhuis gebouwd door Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1912.

Huis Guiette

Populierenlaan 32 (Antwerpen)
Huis Guiette, door bouwheer-bewoner Guiette Les Peupliers genoemd; puristisch gebouw dat samen met een woning in Weissenhofsiedlung te Stuttgart, de enige realisatie is van het Maison Citrohan.

Meergezinswoningen in art-decostijl

Kruishofstraat 219-221 (Antwerpen)
Geheel van twee meergezinswoningen in art-decostijl, in 1922 kort na elkaar ontworpen door architect Alfons Van Braekel, en gelijktijdig opgetrokken respectievelijk in opdracht van E. de Nève en L. Jensen.

Résidence Van Rijswijck

Jan Van Rijswijcklaan 279-281 (Antwerpen)
Geheel van twee flatgebouwen in art deco, opgericht als een complex met huurappartementen door de ondernemer François Amelinckx-Van Haelst. De eerste bouwfase betrof het hoekgebouw met de Populierenlaan, ontworpen door architect Jan Van Weert in 1929.