Overgangszone

Oorlogshospitaal Eerste Wereldoorlog: overgangszone

Overgangszone van tot heden

Oorlogshospitaal met overgangszone

De overgangszone wordt afgebakend om de relatie tussen de naar het zuiden gerichte lighalle en de Houtgracht te vrijwaren evenals het tracé van de nog steeds bestaande toegangsweg en om het zicht op en de relatie tussen de verschillende waardevolle gebouwen te bewaken.

Oorlogshospitaal Eerste Wereldoorlog

Hondschootebaan 20 (Veurne)
Bakstenen gebouwen, tijdens de Eerste Wereldoorlog op het gehucht Doorntje, vlak tegen de Houtgracht en Franse grens opgetrokken als onderdeel van een hospitaalsite. Het hospitaal was opgericht voor de verzorging van achtergebleven burgers in het onbezette deel van België, met focus op de behandeling van besmettelijke ziektes.

Is overgangszone van