Provinciaal Domein Bokrijk

Gemeente Genk
Deelgemeente Genk
Straat Bokrijklaan
Locatie Bokrijklaan 2-10 (Genk)

Bokrijklaan 2-10 (Genk)

Domein van circa 540 ha, ten zuidwesten van het centrum van Genk, op de grens met Hasselt. Middeleeuwse benaming Buksenrake of Buscurake.

Duitse observatiepost

Bokrijklaan zonder nummer, Genk (Limburg)

Duitse observatiepost uit de Eerste Wereldoorlog, vandaag gelegen langs een fiets- en wandelpad aan het Arboretum van Bokrijk.

Kasteel van Bokrijk

Bokrijklaan 6-8, Craenevenne 131, Genk (Limburg)

Kasteel in neorenaissancestijl, gebouwd in 1898, met ten oosten, resten van de vierkanthoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw. Het geheel is in een park gelegen, naast het Openluchtmuseum.

Restant De Witte Engel

Zwartzustersstraat 10-12, Antwerpen (Antwerpen)

Voorgevel met gedichte muuropeningen, overblijfsel van De witte Engel. In 1971 wegens bouwvalligheid gesloopt, en vervolgens in het Openluchtmuseum te Bokrijk binnen de afdeling "de Oude Stad" gereconstrueerd.

Romaanse Sint-Hubertuskapel

De voormalige romaanse Sint-Hubertuskapel van de 11de - 12de eeuw, stond oorspronkelijk aan de Ellikommerdijk in Grote-Brogel. In 1960 werd het kerkje verkocht aan het Openluchtmuseum van Bokrijk, waar het opnieuw werd opgetrokken.

architecturale waarde

ruimtelijk-structurerende waarde