Steenkoolmijn van Eisden: Cité van Vucht

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg

Beschrijving

De cité van Vucht bij de steenkoolmijn van Eisden werd als arbeiderswijk opgericht ten tijde van de Kolenslag vanaf 1949, om de huisvestingsnood die hiermee gepaard ging op te vangen. De vroegste zeventig mijnwerkerswoningen waren ontworpen door Corthouts en ’s Heeren.

stedenbouwkundige waarde

Eekhoornstraat 1-32, 33-45, Eksterstraat 1-30, 32-50, Gouden Regenstraat 1-64, 65-71, Gouv.H. Verwilghenlaan 37, 48-50, Herdersstraat 63-65, 128-130, Heuvelstraat 1-6, Maj.Berbenlaan 1-59, Oude Baan 168-176, 177-196, 197-205, 209, Schoutstraat 1-4, 5, Valkeniersstraat 1-17, Vuchterbosstraat 1-18, 20-36, Windelsteenstraat 1-14, 15-39 (Maasmechelen)