Bunkerlinie Briegden-Neerharen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg

Lanaken, Neerharen (Lanaken)

Is de omvattende vaststelling van

Bunker Verbindingskanaal BN10

Hochter Sluishuis (Lanaken)
De bunker in de noordoostelijke sluiswand van de sluis van Neerharen maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen. Deze linie werd aangelegd samen met het kanaal en de sluizen in de jaren 1930.

Bunker Verbindingskanaal BN11

Kasteelstraat (Lanaken)
De antitankbunker maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen en werd aangelegd samen met het kanaal in de jaren 1930.

Bunker Verbindingskanaal BN2

Sluishuis (Lanaken)

Bunker Verbindingskanaal BN3

Sluishuis (Lanaken)
De bunker in de noordoostelijke sluiswand van de sluis van Lanaken maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen. Deze linie werd aangelegd samen met het kanaal en de sluizen in de jaren 1930.

Bunker Verbindingskanaal BN4

Sluishuis (Lanaken)
De bunker maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen en werd aangelegd samen met het kanaal in de jaren 1930. De bunker is gelegen ten noorden langs de spoorlijn komende van Maastricht.

Bunker Verbindingskanaal BN7

Europastraat (Lanaken)