Steenkoolmijn van Waterschei: Cité industrielle

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Limburg

Beschrijving

De Cité Industrielle vormt de vroegste kern van mijnwerkershuisvesting bij de mijn van Waterschei, gebouwd vanaf 1910 in opdracht van de nv 'Charbonnages André Dumont sous Asch'. Ze omvat arbeiders-, bediende- en ingenieurswoningen, maar eveneens monumentale directeurswoningen.

stedenbouwkundige waarde

André Dumontlaan 31, Duinenlaan 2-4, Kerkeweg 2-36, Meridiaanlaan 1-3, 4-35, 36-76, Nijverheidslaan 1-63, Parklaan 1 (Genk)

Is de omvattende vaststelling van

Parochiekerk Christus-Koning

Duinenlaan 2 (Genk)
Kruiskerk van gele baksteen met verwerking van arduin, in 1935-1936 door architect Voutquenne gebouwd.