Kasteel 't Hoge met parkje

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Landhuis met cottage-allures uit 1920 ingeplant op een terp middenin een beboomd park met vijvers, in oorsprong mijntrechters uit de Eerste Wereldoorlog. Toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers met gecementeerd topstuk. Ten zuidoosten, neorenaissancistisch kapelletje. Voormalige moestuin met dienstgebouwtje, serre en fruitmuur. In het park her en der beelden en siervazen, afkomstig uit het vooroorlogse kasteeldomein.

volkskundige waarde

Meenseweg 481 (Ieper)

Is de omvattende vaststelling van

Duitse militaire post I Hooge

Eén van twee Duitse militaire posten bij het kasteelpark van het Hooge, opgetrokken uit betonblokken.

Duitse militaire post II Hooge

Kasteel 't Hoge