Hoeve Bethléem

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Na de Eerste Wereldoorlog dichter bij de straat heropgebouwde hoeve in de typische bouwtrant van de hoeve-eigendommen van het Koninklijk Gesticht van Mesen herkenbaar aan de geaccentueerde streekeigen bouwelementen. Hoeve met losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een deels begrint, deels gekasseid rechthoekig erf met boerenhuis, stal, schuur met wagenhuis en vaalt; gekasseide erfoprit aan straatzijde gemarkeerd door twee zandstenen zuilen opgebouwd uit gerecupereerde trommels en twee veelzijdige kapitelen met bogenfries afkomstig van het vooroorlogse Gesticht en/of Sint-Niklaaskerk.

Hoeve Bethléem

Rijselstraat 45 (Mesen)