Parochiekerk Sint-Audomarus met kerkhof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Opvallende neoromaanse kerk met omringend kerkhof, wederopbouw uit 1920 van de verwoeste kerk uit 1904 naar ontwerp van architect Alfons De Pauw. Driebeukig bedehuis met basilicale opstand met toren op zuidoostzijde.

volkskundige waarde

Passendaleplaats (Zonnebeke)

Is de omvattende vaststelling van

Cenotaaf burgerlijke en militaire doden

Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van Passendale uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op een rechthoekig podium met drie treden ligt een graftombe. Hierachter staat een driedelige wand, gescheiden door gecanneleerde pilasters met kapiteel en met verhoogd middendeel, afgewerkt met een geprofileerde kroonlijst en een kruis op de top.

Parochiekerk Sint-Audomarus