Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Deels ommuurd georiënteerd bedehuis. De huidige plattegrond ontvouwt: een voorgeplaatste vierkante westtoren, met traptorentje ten zuidwesten van 1920-1922; een driebeukig basilicaal schip van vijf traveeën; haakse portalen met armen van twee traveeën; een recht afgesloten transept met armen van drie traveeën van 1952-1953; hoofd- en zijkoren van 1920-1922. Ten zuiden van de kerk, oorlogsmonument, van 1953, voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog naar ontwerp van R. Rombaux.

Marktplaats 1 (Staden)