Samenstel van burgerhuizen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Samenstel van twee burgerhuizen met art-deco-inslag, uit het interbellum. Enkelhuizen met drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën volgens spiegelbeeldschema onder zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel met typisch tegelparement in zwarte, bruine en okergele tinten.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Burgerhuizen

Voorhavenlaan 45-49 (Oostende)
Links burgerhuis als variante met neoclassicistische inslag. Rechts ervan samenstel van twee burgerhuizen met art-deco-inslag, uit het interbellum, opgevat als enkelhuizen met drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën volgens spiegelbeeldschema onder zadeldak en voorzien van een typisch tegelparement in zwarte, bruine en okergele tinten.

Samenstel van twee burgerhuizen

Voorhavenlaan 45-47 (Oostende)