Hoeve Kasteel van Meetkerke

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie West-Vlaanderen

Beschrijving

Hoeve met lange erfoprit, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse feodale geschiedenis van de site, namelijk het Kasteel van Meetkerke dat al vermeld werd in 13de-eeuwse bronnen. Mogelijk werd in de 19de eeuw het kasteel in gebruik genomen als hoevegebouw. Nu zijn de resten van het kasteel verworden tot een vrij bouwvallige schuur in donkere baksteen onder laag pannen zadeldak. Het neerhof is één langwerpig volume en in kern zeker 17de-eeuws. De witgekalkte boerenwoning heeft aansluitende stal met stalkruisen.

Oostendse Steenweg 51 (Zuienkerke)

Kasteel van Meetkerke, hoeve van het langgeveltype